Moravský králík
Suroviny
- 150 ml Olej rostlinný
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 5 stroužek Česnek
- 1.5 kg Králík
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 46 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 215 mg
- Draslík 805.3 mg
- Vláknina 910.5 mg
- Vitamín A 910.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.
-
2
V oleji rozmícháme papriku, pepř, sůl, přilijeme vodu, víno a vmícháme hořčici, kečup, cibuli a česnek.
-
3
Porce králíka vložíme do pekáče, přelijeme připravenou směsí, zakryjeme fólií a necháme přes noc marinovat.
-
4
Pekáč s namarinovaným králíkem vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba dvě hodiny. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.