Brambory plněné slaninou a jalapeňos
Suroviny
- 70 g Sýr Cottage
- 70 g Sýr Čedar
- 150 g Slanina anglická
- 100 g Rajčata Cherry
- 20 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Česnek sušený
- 2 ks jalapeňos
- 1.5 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 8 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 14.2 mg
- Draslík 1126.2 mg
- Vláknina 14344.7 mg
- Vitamín A 14344.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vybereme malé velikosti.
-
2
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
3
Brambory přepůlíme nebo rozčtvrtíme a smícháme je s olivovým olejem, oreganem, paprikou, tymiánem, solí a česnekem. Promícháme, aby se suroviny rovnoměrně rozprostřely.
-
4
Rozprostřeme je na plechu s pečícím papírem a pečeme 60 minut. Občas promícháme.
-
5
Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky, rajčátka přepůlíme a chilli papričky nakrájíme na jemno.
-
6
K bramborám přidáme oba sýry, šalvěj, slaninu, rajčátka a jalapeňos a ještě 5 minut pečeme.