Chalupnická polévka
Suroviny
- 50 g Petržel kořen
- 10 g Těstoviny konzumní
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 19 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 170.6 mg
- Vláknina 2673.6 mg
- Vitamín A 2673.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou petržel na jemno nastrouháme, vejce rozšeháme ve smetaně. Petrželovou nať nasekáme najemno.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku rozšleháme s horkou vodou, přimícháme tenké nudle a asi 10 minut vaříme. Poté vmícháme nastrouhanou petržel, osolíme a opepříme.
-
3
Před podáváním v polévce minutu povaříme smetanu s vejcem a na závěr vmícháme petrželovou nať.