Kávová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 120 g Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Káva Espresso
  • 4 polévková lžíce Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 157.4 mg
  • Draslík 174.4 mg
  • Vláknina 2316.3 mg
  • Vitamín A 2316.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme v míse s cukrem do pěny. Přidáme kávu, mleté oříšky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli tukem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut.

  • 3

    Po upečení roládu ihned zarolujeme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu rozvineme, naplníme kávovým máslovým krémem, srolujeme a potřeme i na povrchu. Celou roládu posypeme mletými oříšky.

  • 4

    Příprava krému: Máslo s moučkovým cukrem (množství cukru podle chuti) utřeme do pěny a vmícháme silnou kávu.

Komentáře k receptu