Piškotová balenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 4 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 123.9 mg
- Draslík 39.1 mg
- Vláknina 1360 mg
- Vitamín A 1360 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme bílky na pevný sníh a všleháme lžíci cukru. Potom vmícháme zbylý cukr, jeden po druhém žloutky a nakonec lehce přimícháme do těsta mouku.
-
2
Na plech položíme list pečicího papíru, který pomažeme tukem. Na něj rozetřeme připravené těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme jen asi 8-10 minut.
-
3
Upečenou balenku potřeme zavařeninou a hned stočíme. Přichytí-li se těsto k pečicímu papíru, musíme je opatrně oddělovat od papíru a nožem stáčet.( Pokud chceme roládu plnit krémem, který teprve připravujeme, stočíme ihned po upečení balenku do namočené a vyždímané utěrky a před plněním krémem ji můžeme znovu rozvinout.)
-
4
Vychladlou balenku pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.