Kuskusový salát s tuňákem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 60 g Kukuřice
  • 60 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 50 g Pekingské zelí
  • 40 g Arax Kuskus celozrnný
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks okurka kyselá
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 2892 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 462.6 mg
  • Vláknina 20850 mg
  • Vitamín A 20850 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.8 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuskus připravíme podle návodu.

  • 2

    Olivový olej rozpálíme, a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme i tuňáka, najemno nakrájenou okurku a kukuřici a 5 minut dusíme.

  • 3

    Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme ho s paprikou a zelím, které jsme nakrájeli podle chuti. Tuto část si dáme stranou, pokud si oběd plánujeme vzít například do práce s sebou. Přidáme sůl a pepř podle chuti a majonézu.

  • 4

    Do tuňákové směsi zamícháme kuskus – později si tuto směs můžeme ohřát, abychom salát neměli studený.

  • 5

    Podáváme smíchané dohromady.

Komentáře k receptu