Štrůdl z pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 8 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 51.6 mg
- Draslík 127.4 mg
- Vláknina 3501.7 mg
- Vitamín A 3501.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 130.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na spodek domácí pekárny dáme nejprve tekuté ingredience - mléko, sůl, vejce. Na to nasypeme mouku, cukr a droždí. Spustíme program Těsto.
-
2
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý díl vyválíme, potřeme nutelou a zakysanou smetanou a smotáme do štrůdlu.
-
3
Z pekárny odstraníme míchací medličky a na spodek nádoby položíme vedle sebe dva z těchto štrůdlů. Na ně položíme zbylé dva štrůdly.
-
4
Necháme 30 minut kynout.
-
5
Pečeme v programu Pečení aspoň 45 minut dozlatova. Po vychlazení podáváme.