Štrůdl z pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 42 g Droždí
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Nutella
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 51.6 mg
  • Draslík 127.4 mg
  • Vláknina 3501.7 mg
  • Vitamín A 3501.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 130.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na spodek domácí pekárny dáme nejprve tekuté ingredience - mléko, sůl, vejce. Na to nasypeme mouku, cukr a droždí. Spustíme program Těsto.

  • 2

    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý díl vyválíme, potřeme nutelou a zakysanou smetanou a smotáme do štrůdlu.

  • 3

    Z pekárny odstraníme míchací medličky a na spodek nádoby položíme vedle sebe dva z těchto štrůdlů. Na ně položíme zbylé dva štrůdly.

  • 4

    Necháme 30 minut kynout.

  • 5

    Pečeme v programu Pečení aspoň 45 minut dozlatova. Po vychlazení podáváme.

Komentáře k receptu