Vepřová kýta na zázvoru II
Suroviny
- 200 g Sádlo škvařené
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Sůl
- 1 ks Masový vývar
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřová kýta
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kmín drcený
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 71 g
- Sodík 77643 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 172.8 mg
- Draslík 772.6 mg
- Vláknina 1273.2 mg
- Vitamín A 1273.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sádlo rozpustíme a vmícháme do něj všechno koření, špetku soli a česnek. Směs vmasírujeme do masa a necháme chvíli odpočinout. Rozehřejeme pánev, na které ze všech stran zatáhneme maso. Maso dáme do pekáče, polijeme zbytkem směsi a podlijeme trochou vody. Pekáč přiklopíme a pečeme při 120 stupních Celsia asi 3 hodiny. Poté pekáč odklopíme a pečeme na 180 stupňů ještě 15 minut do zlatova.
-
2
Maso vytáhneme na talíř a nakrájíme na plátky. Do výpeku přidáme trochu vývaru a zahustíme lžící hladké mouky.