Vepřová kýta na zázvoru II

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Masový vývar
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 77643 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 172.8 mg
  • Draslík 772.6 mg
  • Vláknina 1273.2 mg
  • Vitamín A 1273.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sádlo rozpustíme a vmícháme do něj všechno koření, špetku soli a česnek. Směs vmasírujeme do masa a necháme chvíli odpočinout. Rozehřejeme pánev, na které ze všech stran zatáhneme maso. Maso dáme do pekáče, polijeme zbytkem směsi a podlijeme trochou vody. Pekáč přiklopíme a pečeme při 120 stupních Celsia asi 3 hodiny. Poté pekáč odklopíme a pečeme na 180 stupňů ještě 15 minut do zlatova.

  • 2

    Maso vytáhneme na talíř a nakrájíme na plátky. Do výpeku přidáme trochu vývaru a zahustíme lžící hladké mouky.

Komentáře k receptu