Dýňová polévka II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 16.2 mg
- Draslík 233.6 mg
- Vláknina 7456 mg
- Vitamín A 7456 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibulku zpěníme na másle. Přidáme pokrájenou dýni se slupkou (pro výraznou barvu) brambory na kostičky a mrkev. Zalijeme vodou tak, aby suroviny byly potopené, osolíme.
-
2
Vaříme do té doby až jsou všechny ingredience měkké.
-
3
Elektrickým mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme špetku kari koření. Na talíři potom ozdobíme zakysanou smetanou a opečenou slaninou.