Rajčatová omáčka z mikrovlnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 322.4 mg
  • Vláknina 4354.8 mg
  • Vitamín A 4354.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 2 minuty.

  • 3

    Potom přidáme nakrájená rajčata, kečup, cukr a bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme. Přiklopíme a vaříme při plném výkonu ještě 6-8 minut. Během vaření omáčku jednou zamícháme.

Komentáře k receptu