Bažant dušený se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1389 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 257.9 mg
- Draslík 915.7 mg
- Vláknina 1080 mg
- Vitamín A 1080 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanta očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Prsa a stehna protkneme slaninou, vně i uvnitř osolíme a pomocí jehlice nebo provázku je ztvarujeme.
-
2
Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na tuku do zlatavé barvy. Zastříkneme vodou, vložíme bažanty, přidáme polovinu dávky másla a za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Během dušení doléváme vodu a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
-
3
Udušené maso vyjmeme, šťávu rozředíme podle potřeby vodou, přisolíme a procedíme.
-
4
Žampiony opláchneme, nakrájíme na plátky a osmahneme je na zbylé polovině másla. Přidáme je do procezené šťávy a krátce povaříme.
-
5
Porce bažanta podáváme vždy s naseknutými klouby. Na talíř dáme část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), přelité šťávou se žampiony.