Bažant dušený se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 3300 g Bažant obecný
  • 30 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1389 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 257.9 mg
  • Draslík 915.7 mg
  • Vláknina 1080 mg
  • Vitamín A 1080 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažanta očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Prsa a stehna protkneme slaninou, vně i uvnitř osolíme a pomocí jehlice nebo provázku je ztvarujeme.

  • 2

    Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na tuku do zlatavé barvy. Zastříkneme vodou, vložíme bažanty, přidáme polovinu dávky másla a za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Během dušení doléváme vodu a dbáme, aby se cibule nepřipálila.

  • 3

    Udušené maso vyjmeme, šťávu rozředíme podle potřeby vodou, přisolíme a procedíme.

  • 4

    Žampiony opláchneme, nakrájíme na plátky a osmahneme je na zbylé polovině másla. Přidáme je do procezené šťávy a krátce povaříme.

  • 5

    Porce bažanta podáváme vždy s naseknutými klouby. Na talíř dáme část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), přelité šťávou se žampiony.

Komentáře k receptu