Bažant pečený na roštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 3300 g Bažant obecný
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Máslo bylinkové
  • 100 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1378 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 246.7 mg
  • Draslík 824.2 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé bažanty očistíme, vykucháme, opálíme, opláchneme a rozpůlíme. Prsa a stehna protkneme slaninou, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je v chladu krátce odležet.

  • 2

    Bažanta pečeme po obou stranách za občasného potírání olejem doměkka.

  • 3

    Porce bažanta podáváme ihned po upečení, s naseknutými klouby. Na talíř dáme vždy část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), ozdobené bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu