Celerový salát s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 446.4 mg
  • Vláknina 9412 mg
  • Vitamín A 9412 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v troše osolené a okyselené vody doměkka.

  • 2

    Odstavíme z plotny a přidáme omyté, na kostičky nakrájené jablko a přilijeme trochu oleje.

  • 3

    Po vychlazení salát posypeme nastrouhanými vlašskými ořechy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu