Základní vývar z bílých kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 8 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 747.6 mg
- Vláknina 22200 mg
- Vitamín A 22200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kosti nasekané na menší kusy opláchneme a dáme vařit do studené vody, osolíme.
-
2
Polévku vaříme pozvolna asi 3-4 hodiny.
-
3
Ke konci přidáme nakrájenou zeleninu, několik kuliček pepře a dovaříme. Pak hned přelijeme přes hustý cedník.
-
5
Vývar používáme k přípravě bílých a krémových polévek, omáček a šťáv.