Moravská zelňačka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová uzená žebra
  • 200 g Brambory
  • 250 g Zelí kysané
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1968 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 84.3 mg
  • Draslík 856.2 mg
  • Vláknina 6114 mg
  • Vitamín A 6114 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme žebírka a dáme vařit do studené vody.

  • 2

    Po změknutí scedíme vývar, maso obereme od kostí a nakrájíme na větší kousky.

  • 3

    Nakrájíme zelí, oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Na zelí s brambory nalijeme část vývaru a přidáme rozsekaný kmín a sůl. Vaříme doměkka.

  • 5

    Zbylý vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a po provaření přilijeme k vařeným bramborám se zelím, přidáme nakrájené maso. Krátce povaříme.

  • 6

    Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu