Jablenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 191.4 mg
  • Draslík 342.1 mg
  • Vláknina 6051 mg
  • Vitamín A 6051 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, vmícháme cukr, mouku s kypřicím práškem, mléko, žloutky a do těsta vmícháme jablka. Zlehka zamícháme, na rozpáleném oleji tvoříme placičky a smažíme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Ještě horké placičky obalujeme ve skořicovém cukru.

Komentáře k receptu