Jablenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 26 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 191.4 mg
- Draslík 342.1 mg
- Vláknina 6051 mg
- Vitamín A 6051 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, vmícháme cukr, mouku s kypřicím práškem, mléko, žloutky a do těsta vmícháme jablka. Zlehka zamícháme, na rozpáleném oleji tvoříme placičky a smažíme z obou stran dozlatova.
-
3
Ještě horké placičky obalujeme ve skořicovém cukru.