Kuřecí prsíčka s brokolicí
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 800 g Kuřecí prsa
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 143 mg
- Draslík 956 mg
- Vláknina 3211.8 mg
- Vitamín A 3211.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, z obou stran je osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Plátky opečeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Vyjmeme na talíř, pánev necháme na sporáku, budeme na ni opékat zeleninu. Do pánve přilijeme trochu oleje a orestujeme na něm oloupaný, na plátky nakrájený česnek, tymián, najemno nakrájenou papričku a růžičky brokolice. Podlijeme vínem, (příp. i vývarem - nemusí být) a krátce podusíme - brokolice má zůstat křehká.
-
2
Do pánve vrátíme maso, vše prohřejeme, posypeme nasekanou petrželkou, promícháme a zjemníme máslem.