Kuřecí stehna dušená na mrkvi s hráškem
Suroviny
- 200 g Hrášek mražený
- 360 g Mrkev kořen
- 500 g Kuřecí stehna
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Zázvor celý
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 kávová lžička Citrónová šťáva
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl mořská
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 764 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 112.8 mg
- Draslík 361.4 mg
- Vláknina 10808.2 mg
- Vitamín A 10808.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí stehna zbavíme kůže, poté je vykostíme a maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupanou a omytou mrkev pokrájíme na tenké plátky. V sítu promyjeme zmražený zelený hrášek.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme kousky masa dozlatova, ochutíme je solí, pepřem a zázvorem. Znovu je promícháme a smažíme ještě 1-2 minuty.
-
3
V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm si krátce osmažíme mrkev, stále ji promícháváme asi 1-2 minuty. Pak k mrkvi přidáme maso i cibulí, hrášek, vodu, vše promícháme a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Podle chuti pak dušenou mrkev dosolíme, podle chuti přimícháme cukr a přidáme citrónovou šťávu.
-
4
Horkou mrkev s hráškem a masem dáme na talíře a hned servírujeme.