Uzená makrela se zeleninou
Suroviny
- 20 g Chléb celozrnný žitný
- 100 g Jablka
- 150 g Makrela uzená
- 20 g Kopr čerstvý
- 80 g Salát ledový
- 150 g Okurka salátová
- 20 g Cibule červená
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 31 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 235.2 mg
- Draslík 1315.1 mg
- Vláknina 11787 mg
- Vitamín A 11787 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a omyjeme. Listy salátu natrháme na kousky, jablko nakrájíme na dílky a zakapeme citronovou šťávou. Okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kroužky a kopr nasekáme.
-
2
Všechnu zeleninu rozložíme do salátové mísy a pokapeme zálivkou připravenou z kopru, soli, pepře, octa a sladidla.
-
3
Do mísy k zelenině přidáme na kousky nakrájenou uzenou makrelu a vařené vejce.
-
4
Podáváme s tmavým celozrnným chlebem.