Uzená makrela se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Chléb celozrnný žitný
  • 100 g Jablka
  • 150 g Makrela uzená
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 80 g Salát ledový
  • 150 g Okurka salátová
  • 20 g Cibule červená
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 235.2 mg
  • Draslík 1315.1 mg
  • Vláknina 11787 mg
  • Vitamín A 11787 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a omyjeme. Listy salátu natrháme na kousky, jablko nakrájíme na dílky a zakapeme citronovou šťávou. Okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kroužky a kopr nasekáme.

  • 2

    Všechnu zeleninu rozložíme do salátové mísy a pokapeme zálivkou připravenou z kopru, soli, pepře, octa a sladidla.

  • 3

    Do mísy k zelenině přidáme na kousky nakrájenou uzenou makrelu a vařené vejce.

  • 4

    Podáváme s tmavým celozrnným chlebem.

Komentáře k receptu