Krůtí nudličky s dušenou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 651.1 mg
- Vláknina 13704.6 mg
- Vitamín A 13704.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Omytou brokolici, rozebereme na růžičky. Oloupanou kedlubnu rozčtvrtíme a ze čtvrtek nakrájíme plátky tak silné jako mrkev. Očištěný pórek pokrájíme na tenké proužky.
-
2
Omyté a osušené krůtí prso nakrájíme na tenké nudličky. Rozehřejem olej s máslem, na něm krůtí nudličky zprudka orestujeme, ochutíme je solí, pepřem, přidáme k nim pórek, krátce osmažíme, pak přidáme ostatní pokrájenou zeleninu a pod pokličkou vše dusíme přibližně 10 minut. Směs dochutíme sójovou omáčkou a ještě necháme směs dusit 2-3 minuty. Podle chuti dosolíme.
-
3
Na talíře dáme směs zeleniny s krůtími nudličkami a hned teplé servírujeme.