Restované krůtí nudličky zapečené s lilkem
Suroviny
- 100 g Krůtí prsa
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Lilek
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 956 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 1020 mg
- Vláknina 32984.1 mg
- Vitamín A 32984.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lístky bazalky a petrželové natě pokrájíme nadrobno a odložíme je do misky. Lilek nakrájíme na plátky silné 1.5 až 2cm, osolíme je a necháme asi 10 minut "vypotit". Pak plátky lilku osušíme a posypeme je pepřem 4 barev i solí. Troubu si předehřejeme na 190°C. Malý pekáček vytřeme olejem na něj poklademe 1/2 koleček lilku. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinu poklademe na plátky lilku.
-
2
Omyté a osušené krůtí prso nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky. Rozpálíme olej, na něm krůtí nudličky zprudka orestujeme, ochutíme je solí, pepřem, přidáme k nim cibulku a krátce smažíme, než cibulka změkne. Pak maso s cibulkou rozložíme na rajčata, na maso poklademe 2/2 rajčat, na rajčata dáme 2/2 plátků lilku, vše ochutíme čerstvými bylinkami, pokapeme olejem a dáme do trouby zapéct. Maso se zeleninou pečeme 15-20 minut dozlatova. Dobrou chuť.