Pečené kuřecí maso na houbách

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 100 g Salát kadeřavý
  • 200 g Kuřecí paličky bez kůže
  • 120 ml Bujón houbový
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Koření grilovací
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 660.2 mg
  • Vláknina 2836.5 mg
  • Vitamín A 2836.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí paličky osušíme, ochutíme je grilovacím kořením a na chvíli je odložíme do chladna. Troubu si předehřejeme na 180°C.

  • 2

    Oloupané stroužky česneku pokrájíme na plátky. Očištěné hřiby omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a v pekáčku na plotně si rozpálíme olej. Hříbky krátce orestujeme, přidáme k nim česnek, houby ochutíme kmínem, solí, pepřem, poklademe na ně kuřecí paličky, přilijeme houbový bujón a pekáček zakryjeme. Vložíme ho do středu předehřáté trouby. Maso pečeme přibližně 45 minut. Občas ho obrátíme a polijeme výpekem.

  • 3

    Upečené kuřecí paličky dáme na talíře, na které jsme položili omyté listy hlávkového salátu. Maso polijeme výpekem s houbami a hned servírujeme.

Komentáře k receptu