Bublanina z kefíru

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Višně
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 ml Mléko kefírové
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 270.8 mg
  • Draslík 438.5 mg
  • Vláknina 6179.7 mg
  • Vitamín A 6179.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme, višně vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Všechny sypké suroviny promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  • 2

    V míse ušleháme máslo s cukrem, přidáme rozšlehané žloutky, rum a kefír. Postupně vmícháme sypké suroviny a na závěr lehce „zabalíme“ sníh.

  • 3

    Těsto vlijeme na plech a rovnoměrně poklademe ovocem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 – 25 minut, až bublanina zezlátne.

Komentáře k receptu