Bublanina z kefíru
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Višně
- 150 g Mouka polohrubá
- 150 g Cukr moučkový
- 200 ml Mléko kefírové
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Rum
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 24 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 270.8 mg
- Draslík 438.5 mg
- Vláknina 6179.7 mg
- Vitamín A 6179.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme, višně vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Všechny sypké suroviny promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou.
-
2
V míse ušleháme máslo s cukrem, přidáme rozšlehané žloutky, rum a kefír. Postupně vmícháme sypké suroviny a na závěr lehce „zabalíme“ sníh.
-
3
Těsto vlijeme na plech a rovnoměrně poklademe ovocem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 – 25 minut, až bublanina zezlátne.