Pečené česnekové brambory s paprikami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 10 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1092.8 mg
- Vláknina 15394 mg
- Vitamín A 15394 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 190°C. Oloupané syrové brambory oloupeme, omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Zralá rajčata a papriky omyjeme, osušíme, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, z paprik odkrojíme spodek se stopkou a ostrým dlouhým nožem odstraníme zespodu jadřince, pak papriky pokrájíme na kolečka široké 2-3cm. Cibule a stroužky česneku očistíme. Cibule pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme do misky, přidáme k němu olej, sůl a dobře směs rozmícháme.
-
2
Zapékací mísu potřeme zlehka česnekovým olejem. Na ně poklademe 1/2 plátků brambor, potřeme je olejem, na ně rozložíme plátky rajčat, cibule a kroužky paprik. Ty ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Na ně poklademe zbylé plátky brambor, potřeme je zbytkem česnekového oleje, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a brambory vložíme do trouby péct. Zeleninu pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut.
-
3
Horké porce česnekových brambor s rajčaty a paprikou dáme na talíře a hned servírujeme. Dobrou chuť.