Bramborový guláš s červenou čočkou a hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 30 g Čočka červená
  • 250 ml Voda pitná
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika pálivá mletá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 611.5 mg
  • Vláknina 15280.8 mg
  • Vitamín A 15280.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou čočku v rendlíku zalijeme vodou, přidáme stroužek česneku, bobkový list a čočku uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 20 minut. Pak čočku scedíme. Očitěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěný stroužek česneku utřeme. Očištěnou mrkev pokrájíme na kroužky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na středně velké kostičky.

  • 2

    Mrkev a brambory dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 15 minut. V pánvi rozehřátém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne zlátnout, přimcháme k ní hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, pak k ní přimícháme mletou sladkou i pálivou papriku, pak vše postupně přimícháme do vařených brambor, přidáme uvařenou čočku a společně pomalu vaříme dalších 5-10 minut. Guláš dochutíme česnekem, kečupem a solí.

  • 3

    Guláš podáváme teplý, když ho odložíme po vychladnutí do lednice, je výborný i na druhý den.

Komentáře k receptu