Lečo s čočkou a sýrem
Suroviny
- 300 g Lečo sterilované
- 160 g Čočka červená
- 30 g Sýr balkánský
- 330 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 2 ks Cibule lahůdková
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Pórek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 9 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 13.4 mg
- Draslík 879.7 mg
- Vláknina 18525.9 mg
- Vitamín A 18525.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou čočku přebereme, promyjeme a dáme do hrce. Přilijeme vodu, přidáme bobkový list, očištěný stroužek česneku, nové koření a čočku přivedeme k varu.
-
2
Mezitím si očistíme pórek s lahůdkovou cibulkou. Pokrájíme je na tenké proužky a v pánvi, na rozehřátém oleji a másle zeleninu zpěníme. Čočku vaříme 15 minut, pak přimícháme hotové lečo z paprik a rajčat. Vše povaříme ještě 5-7 minut, až bude čočka měkká. Vyjmeme koření, pak čočku s lečem dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.
-
3
Lečo s čočkou dáme na talíře, porce ozdobíme podušenou cibulku s pórkem, nastrouhaným sýrem a hned podáváme.