Pečená zelná placka se škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Vepřové škvarky
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 388.3 mg
  • Vláknina 12205.3 mg
  • Vitamín A 12205.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170 °C, plech vyložíme pečicím papírem a vytřeme sádlem.

  • 2

    Očištěné zelí jemně nakrouháme a v osolené vroucí vodě vaříme asi 5 minut. Poté slijeme a část vody odložíme. Zelí necháme v míse vychladnout. K zelí přimícháme škvarky, sůl, kmín, pepř, drobně posekanou petrželovou nať, rozšlehaná 2 vejce, mouku a případně trochu slité vody ze zelí. Vymícháme kompaktní těsto, rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 15 minut, poté těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ještě asi 15 minut.

  • 3

    Podáváme mírně zchladlé.

Komentáře k receptu