Květák na česneku II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 554 mg
- Vláknina 7209 mg
- Vitamín A 7209 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky, vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Květák potom scedíme a necháme okapat.
-
2
Česnek rozetřeme a zpěníme v kastrolu na oleji. Přidáme květák a krátce podusíme.
-
3
Hotový květák opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.