Pečené cuketky s jogurtovo-sýrovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 125 g Jogurt nízkotučný
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Kedlubna
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 3.8 mg
  • Draslík 755.7 mg
  • Vláknina 9122.4 mg
  • Vitamín A 9122.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě cuketky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky silné asi 7-8 cm.

  • 2

    Očištěnou lahůdkovou cibuli pokrájíme na kolečka. Omytá rajčata a oloupanou kedlubnu pokrájíme na stejně silné plátky. Papriku omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na proužky široké 2cm. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  • 3

    Připravíme si zálivku: v misce rozmícháme bílý jogurt s přírodní Lučinou, ochutíme ji solí, pepřem, přimícháme nadrobno pokrájenou pažitku a utřený stroužek česneku.

  • 4

    Na olejem vytřený pekáček poklademe z části přes sebe plátky cuketky, rajčat, kedlubny a mezi ně vložíme proužky papriky. Vše přelijeme zálivkou a vložíme do středu trouby. Zeleninu pečeme přibližně 15-20 minut dozlatova. Podáváme teplou samostatně nebo jako přílohu.

Komentáře k receptu