Tvarohový nákyp s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Borůvky
  • 70 g Jablka
  • 3 g Máslo čerstvé
  • 10 g Solamyl
  • 150 g Tvaroh měkký bez tuku
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 0.333333 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 341.3 mg
  • Vláknina 5148 mg
  • Vitamín A 5148 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté borůvky necháme okapat, omytá jablka nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V misce vyšleháme tvaroh s 1/3 vejce. Osladíme, vmícháme Solamyl a prášek do pečiva. Do tvarohové pěny potom přidáme připravené borůvky a jablka.

  • 3

    Směs přendáme do máslem mírně vymazané zapékací teflonové formičky.

  • 4

    Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu