Jemný květákový mozeček s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 778.6 mg
- Vláknina 9396.6 mg
- Vitamín A 9396.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na růžičky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a malý svazek omytého kopru a pažitky pokrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci, do vroucí osolené vody s kmínem, dáme květák a povaříme ho doměkka. Vaříme ho přibližně 15 minut.
-
3
Mezitím na rostlinném rozehřátém másle zpěníme cibulku. Uvařený scezený květák v misce rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Pak ho přidáme k cibulce, dochutíme pepřem, přidáme rozkvedlaná vajíčka, bylinky a směs budeme míchat do doby, než vajíčka ztuhnou. Podle chuti květákový mozeček dosolíme. Podáváme teplý.