Kuře s křupavou kůrčičkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1915 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 189.6 mg
- Draslík 572.8 mg
- Vláknina 4510 mg
- Vitamín A 4510 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Každé kuřecí stehno rozdělíme na horní a dolní část – získáme tak čtyři špalíčky. Ty osolíme a opepříme ze všech stran.
-
2
V hrnci, který je vhodný i do trouby, rozpustíme sádlo. Opečeme na něm kuřecí maso ze všech stran – nejprve však kůží dolů. Až je kuře zlatavé, vyjmeme je a dáme stranou.
-
3
Do výpeku dáme na půlkolečka nakrájené cibule a máslo. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, česnek na plátky a necháme odpařit skoro všechnu tekutinu.
-
4
Poté do hrnce vrátíme maso a podlijeme kuřecím vývarem. Hrnec by měl tak akorát stačit, aby se vedle sebe daly naskládat všechny kousky masa a víc místa by tam být nemělo. Množství kuřecího vývaru pak je takové, aby nezalilo kuřecí kůži.
-
5
Pečeme 45 minut na 200 °C.
-
6
Po upečení kuřecí maso vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.