Hlívové lečo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 5 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 371.4 mg
- Vláknina 8820 mg
- Vitamín A 8820 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou nakrájíme na proužky. Omytá zralá rajčata nakrájíme na osminky, masité papriky zbavené semínek nakrájíme na proužky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hlívu a smažíme společně. Jakmile směs začne zlátnout, hlívu ochutíme kmínem, pepřem a solí. Přidáme papriky a pod poklicí je podusíme. Přibližně po 7-10 minutách přidáme pokrájená rajčata, vše promícháme a dusíme ještě 5-7 minut.
-
3
Lečo s hlívou podle chuti dosolíme a můžeme ho i přisladit 1-2 špetkami hnědého cukru.