Rajčata s Lučinou a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Šunka uzená
  • 160 g Lučina
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 400.6 mg
  • Vláknina 4286.6 mg
  • Vitamín A 4286.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    4 větší masitá rajčata omyjeme, osušíme a rozkrojíme na poloviny. Dužinu vydlabeme a propasírujeme do misky, tak se zbavíme semínek. Přidáme k nim čerstvou Lučinu, najemno nastrouhanou šunku, prolisovaný stroužek česneku, omytou, nadrobno pokrájenou petrželku kudrnku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a krémem naplníme vydlabaná rajčata. Vložíme je do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli olejem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 15-20 minut.

  • 2

    Zapečená rajčata podáváme teplá.

Komentáře k receptu