Vepřový špíz s hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Hříbky čerstvé
  • 160 g Vepřová panenka
  • 45 g Šunka z krůtích prsou
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 6 špetka Pepř 4 barev
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 39.2 mg
  • Draslík 1023.3 mg
  • Vláknina 11707 mg
  • Vitamín A 11707 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři menší očištěné hříbky nakrájíme podélně na silnější plátky (asi 7 mm). Omytou a osušenou vepřovou panenku a šunku pokrájíme na plátky silné 1.5cm. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na širší proužky, rajčata na plátky. Očištěnou cibuli na silnější kolečka.

  • 2

    Gril si předehřejeme na 200°C. Na kovové jehly střídavě napichujeme všechny suroviny.

  • 3

    V misce v olivovém oleji vymícháme čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl a přidáme 1/2 lžičky chilli oleje. Poté olejem potřeme kolem dokola celé špízy, poklademe je na zapékací misku a vložíme ji do horké trouby pod gril.

  • 4

    Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbytkem oleje.

Komentáře k receptu