Svíčková na smetaně z vepřového masa
Suroviny
- 600 g Vepřová plec
- 50 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Celer bulvový
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Petržel kořen
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Cibule
- 5 ks Pepř černý celý
- 5 ks Nové koření celé
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Citrony
- 1 l Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 866 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1101 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 176.5 mg
- Draslík 1448.8 mg
- Vláknina 18631.8 mg
- Vitamín A 18631.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petržel, mrkev a celer očistíme. Vše nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo a dáme do něj koření. Až uvolní vůni, přidáme i kořenovou zeleninu. Přidáme maso a krátce ho opečeme. Zalijeme vývarem a dusíme 1 hodinu doměkka.
-
3
Poté maso vyjmeme a směs rozmixujeme.
-
4
Smetanu smícháme s hladkou moukou. Dáme do omáčky a 15 minut povaříme. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí.
-
5
Maso nakrájíme na plátky a vrátíme ho do omáčky. Prohřejeme a můžeme podávat.