Salkové košíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Tuk Hera jedlý
  • 100 g Tuk ztužený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salko karamel
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 36.9 mg
  • Draslík 99.7 mg
  • Vláknina 3908.3 mg
  • Vitamín A 3908.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.

  • 2

    Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.

  • 3

    Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.

  • 4

    Těstem poté plníme formičky na košíčky tak, aby uprostřed každého košíčku vznikl důlek. Propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme 5-10 minut na 200 °C. Necháme zchládnout.

  • 5

    Heru vyšleháme se Salkem na krém a ten pak cukrářským sáčkem zdobíme na košíčky.

  • 6

    Na vodní lázni rozpustíme tuk a čokoládu (podle chuti můžeme přidat cukr) a do této polevy namáčíme košíčky.

  • 7

    Můžeme ještě ozdobit různými cukrářskými zdobítky.

Komentáře k receptu