Pečená cuketa se sýrem, paprikou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 14 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 26.7 mg
- Draslík 521.5 mg
- Vláknina 9378.3 mg
- Vitamín A 9378.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu zapneme na 190°C. Omyjeme cuketu, zralá masitá rajčata a oranžové papriky. Cuketu a rajčata pokrájíme na plátky, z paprik odkrojíme spodky a vydlabeme semínka, poté z nich nakrájíme kolečka. Menší červenou cibuli a šalotku očistíme a též je nakrájíme na plátky spolu se slaným balkánským sýrem a mozzarelou. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.
-
2
Připravíme si dva pláty alobalu (pro 2 porce). Na každý plát poklademe střídavě plátky zeleniny, mezi ni vsuneme plátky sýrů, tak jako bychom připravovali špíz. Zeleninu se sýrem pokapeme olejem, osolíme, posypeme čertsvě pomletým pepřem a petrželkou. Alobal dobře uzavřeme a obě porce dáme na pekáček.
-
3
Zeleninu pečeme přibližně 20-25 minut. Dobrou chuť.