Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Cuketa
  • 100 g Těstoviny Fettuccine
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Kedlubna
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 3 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1093 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 560.8 mg
  • Vláknina 25345.8 mg
  • Vitamín A 25345.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malou omytou cuketku pokrájíme podélně na dlouhé tenké plátky (nejlépe na struhadlu). Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky, stroužky česneku o oloupanou mladou kedlubnu na tenké plátky. Omyté cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Plísňový sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody se solí, vložíme do ní těstoviny fettuccine (široké nudle) a uvaříme je přesně podle návodu al dente - na skus.

  • 3

    Uvařené těstoviny scedíme, dáme je do mísy auchováme teplé.

  • 4

    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme plátky česneku a cibulku. Jakmile začne růžovět, vyjmeme je opatrně bez omastku, dáme je k uvařeným nudlím. Na tom samém omastku orestujeme plátky cukety a kedlubny z každé strany dozlatova. poté zeleninu osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a přidáme i s omastkem k těstovinám. Ještě přidáme pokrájená rajčata, nastrouhaný sýr, vše zlehka promícháme a hned teplé podáváme.

Komentáře k receptu