Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem
Suroviny
- 120 g Cuketa
- 100 g Těstoviny Fettuccine
- 1 kávová lžička Sůl
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Kedlubna
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 ks Rajčata Cherry
- 3 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Sýr Niva (Rokfór)
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1093 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 560.8 mg
- Vláknina 25345.8 mg
- Vitamín A 25345.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malou omytou cuketku pokrájíme podélně na dlouhé tenké plátky (nejlépe na struhadlu). Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky, stroužky česneku o oloupanou mladou kedlubnu na tenké plátky. Omyté cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Plísňový sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
-
2
V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody se solí, vložíme do ní těstoviny fettuccine (široké nudle) a uvaříme je přesně podle návodu al dente - na skus.
-
3
Uvařené těstoviny scedíme, dáme je do mísy auchováme teplé.
-
4
V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme plátky česneku a cibulku. Jakmile začne růžovět, vyjmeme je opatrně bez omastku, dáme je k uvařeným nudlím. Na tom samém omastku orestujeme plátky cukety a kedlubny z každé strany dozlatova. poté zeleninu osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a přidáme i s omastkem k těstovinám. Ještě přidáme pokrájená rajčata, nastrouhaný sýr, vše zlehka promícháme a hned teplé podáváme.