Ledový salát s vejcem naměkko a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Lusky fazolové mražené
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.25 ks Salát ledový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 369.1 mg
  • Vláknina 3369.6 mg
  • Vitamín A 3369.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu. Konzervované fazolové tenké lusky scedíme. Omyté zralé rajče osušíme a pokrájíme na osminky. Listy salátu ozdobně poklademe na talíř tak, aby byl list salátu i uprostřed talíře. Na salát ozdobně položíme fazolové lusky a pokrájené rajče. Rajče a listy salátu pokapeme chilli olejem a ochutíme špetkou soli.

  • 2

    Do malého hrnečku asi se 400ml vroucí vody vložíme čerstvé vajíčko (musí být celé ponořené a nejlépe z domácího chovu) a uvaříme ho naměkko. Vaříme 4-5 minut podle velikosti. Stopneme si to od doby varu. Uvařené vejce "naměkko" tak bude mít bílek tuhý a uvnitř žloutek tekutý. Pak vejce zchladíme, opatrně oloupeme, položíme ho doprostřed na připravené listy salátu, rozkrojíme na polovinu, ochutíme ho špetkou soli, červené mleté papriky a podáváme.

Komentáře k receptu