Ledový salát s vejcem naměkko a fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 369.1 mg
- Vláknina 3369.6 mg
- Vitamín A 3369.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu. Konzervované fazolové tenké lusky scedíme. Omyté zralé rajče osušíme a pokrájíme na osminky. Listy salátu ozdobně poklademe na talíř tak, aby byl list salátu i uprostřed talíře. Na salát ozdobně položíme fazolové lusky a pokrájené rajče. Rajče a listy salátu pokapeme chilli olejem a ochutíme špetkou soli.
-
2
Do malého hrnečku asi se 400ml vroucí vody vložíme čerstvé vajíčko (musí být celé ponořené a nejlépe z domácího chovu) a uvaříme ho naměkko. Vaříme 4-5 minut podle velikosti. Stopneme si to od doby varu. Uvařené vejce "naměkko" tak bude mít bílek tuhý a uvnitř žloutek tekutý. Pak vejce zchladíme, opatrně oloupeme, položíme ho doprostřed na připravené listy salátu, rozkrojíme na polovinu, ochutíme ho špetkou soli, červené mleté papriky a podáváme.