Rosso salát s tuňákem, vejcem a cherry rajčátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Tuňák drcený ve vlastní šťávě
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Salát Rosso
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 ks Okurky Znojmia
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 619.7 mg
  • Vláknina 5935.6 mg
  • Vitamín A 5935.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme listy z 1/2 malého hlávkového salátu. Omytá cherry rajčata rozpůlíme. Z konzervovaného hrášku si odebereme a scedíme 1 lžíci hrášku. Jednu malou sladkokyselou okurku nakrájíme na malé kostičky. Očistíme malou jarní cibulku a pokrájíme ji na tenké kroužky. Natvrdo uvařené vajíčko rozkrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Tuňáka ve vlastní šťávě (např. zn. Isabel) dáme do misky. Přidáme k němu hrášek, okurku, 1/2 cibulky a vše promícháme. Podle chuti dosolíme nebo opepříme.

  • 3

    Na talíř ozdobně poklademe listy salátu, doprostřed dáme ochuceného tuňáka, okolo ozdobně poklademe cherry rajčata, čtvrtky vajec, posypeme zbytkem cibulky a podáváme.

Komentáře k receptu