Sladkokyselý salát s paprikami a zelím
Suroviny
- 120 g Zelí hlávkové bílé
- 200 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička stévie
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 3 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 242.5 mg
- Vláknina 5801.3 mg
- Vitamín A 5801.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené masité papriky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka se žebry, pokrájíme je na 1cm proužky a dáme do mísy. Malou hlávku letního křehkého zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a 1/4 zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky. Omyté a osušené rajče rozkrojíme na polovinu a poté ho nakrájíme na plátky. Vše v míse promícháme.
-
2
Připravíme si nálev: v hrnečku dobře rozmícháme ve vodě 1/2 lžičky stévie, olej, přidáme citrónovou šťávu, pepř, sůl a drcený kmín. Zálivka by měla mít sladkokyselou chuť. Zálivkou přelijeme zeleninu v míse, promícháme, necháme 10 minut odstát, až pak salát servírujeme.