Linecké kytičky s barvenou polevou
Suroviny
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Máslo čerstvé
- 140 g Cukr moučka
- 10 g Potravinářská barva
- 10 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 4 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 22 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 25.5 mg
- Vláknina 3041.3 mg
- Vitamín A 3041.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky,Hery, cukrů, vajec, vanilkové essence, kůry a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, přilijeme podle potřeby mléko.
-
2
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě.
-
3
Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila kytičky.
-
4
Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme.
-
5
Po vychladnutí namažeme marmeládou – vždy spojíme horní a dolní díl.
-
6
Z citronové šťávy, cukru krupice a potravinářského barviva (barva dle výběru) vyšleháme polevu, do které namáčíme horní část kytiček.
-
7
Po ztuhnutí podáváme.