Zapečený chléb na způsob pizzy
Suroviny
- 40 g Sýr Eidam cihla 30%
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Pórek
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 plátek chleba z pekárny
- 2 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 5 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 518.5 mg
- Vláknina 8484 mg
- Vitamín A 8484 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Z domácího bochníku chleba odkrojíme 2 krajíce chleba. Očištěný stroužek česneku prolisujeme, dáme ho do misky, přidáme k němu sladký kečup, olivový olej, sůl, pepř, podle chuti 1 špetkou cukru a ochucený kečup promícháme. 2 zralá rajčata a očištěný malý pórek omyjeme. Rajčata pokrájíme na plátky, bílou část pórku na nudličky.
-
2
Krajíce chleba potřeme ochuceným kečupem, posypeme je 1/2 nakrájeného pórku, na pórek poklademe plátky rajčat, chutíme je solí, pepřem a ozdobíme je zbytkem pórku. Nakonec rajčata posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
-
3
Krajíce chleba položíme do pekáčku a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme je přibližně 10 minut, než se sýr rozpustí.
-
4
Chléb servírujeme hned teplý.