Zapečený chléb na způsob pizzy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 plátek chleba z pekárny
  • 2 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 518.5 mg
  • Vláknina 8484 mg
  • Vitamín A 8484 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Z domácího bochníku chleba odkrojíme 2 krajíce chleba. Očištěný stroužek česneku prolisujeme, dáme ho do misky, přidáme k němu sladký kečup, olivový olej, sůl, pepř, podle chuti 1 špetkou cukru a ochucený kečup promícháme. 2 zralá rajčata a očištěný malý pórek omyjeme. Rajčata pokrájíme na plátky, bílou část pórku na nudličky.

  • 2

    Krajíce chleba potřeme ochuceným kečupem, posypeme je 1/2 nakrájeného pórku, na pórek poklademe plátky rajčat, chutíme je solí, pepřem a ozdobíme je zbytkem pórku. Nakonec rajčata posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

  • 3

    Krajíce chleba položíme do pekáčku a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme je přibližně 10 minut, než se sýr rozpustí.

  • 4

    Chléb servírujeme hned teplý.

Komentáře k receptu