Hovězí v kroupách a kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 400 g Kapusta hlávková
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 250 g Ječné kroupy
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 81.4 mg
  • Draslík 861.6 mg
  • Vláknina 11136.3 mg
  • Vitamín A 11136.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme cibuli a necháme zpěnit na sádle. Maso pokrájíme na nudličky, přidáme na cibuli a dusíme. Občas podléváme vodou.

  • 2

    Jakmile maso změkne, přidáme studenou vodou propláchnuté, nevařené kroupy a nakrájenou kapustu.

  • 3

    Dochucujeme kmínem, pepřem, solí a majoránkou. Za občasného míchání dusíme, dokud kroupy s masem zcela nezměknou.

Komentáře k receptu