Žabí huby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 110 g Ořechy vlašské
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 80.3 mg
  • Vláknina 3848.4 mg
  • Vitamín A 3848.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk rozřízeneme a vyndáme z něj semínka. Smícháme je s cukrem a i s luskem necháme 3 dny v uzavřené nádobě. Připravili jsme si tak vanilkový cukr.

  • 2

    Připravíme si těsto: smícháme máslo, mouku a jedno vejce se lžíci vody. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočívat zabalené ve fólii aspoň 30 minut.

  • 3

    Mezitím umeleme ořechy a smícháme je se 110 g vanilkového cukru, který jsme si připravili. Ve zbytku cukru poté budeme obalovat.

  • 4

    Těsto si vyválíme na placku a vykrajujeme z něj kolečka, která plníme ořechovou náplní. Pečeme 8 minut na 160 °C a ještě teplé je obalujeme ve zbylém vanilkovém cukru.

Komentáře k receptu