Brokolicovo- květákový salát s hrachovými výhonky
Suroviny
- 200 g Hrachové výhonky
- 100 g Brokolice
- 100 g Květák
- 500 ml Voda pitná
- 3 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Ocet jablečný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Olej chilli
- 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 3 polévková lžíce Řeřicha
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 8 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 735.8 mg
- Vláknina 5825.5 mg
- Vitamín A 5825.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrachové výhonky v sítu dobře propláchneme a necháme je okapat. Malé růžičky brokolice a květáku omyjeme.
-
2
V hrnci s mírně slanou vodou brokolici s květákem povaříme 4-5 minut, pak zeleninu scedíme, zchladíme a necháme ji vychladit, pak brokolici i květák pokrájíme na drobné kousky. Přidáme nasekané ořechy, hrachové klíčky a řeřichu.
-
3
Připravíme si zálivku: v hrnečku si rozmícháme kvalitní olivový olej s chilli olejem, sójovou omáčkou a lžičkou octa. Zálivkou pokapeme salát, vidličkou ho promícháme a podáváme.