Kulajda II
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 1 hrst Houby sušené
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Hladká mouka pšeničná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1434 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 165.2 mg
- Draslík 837.2 mg
- Vláknina 10002.3 mg
- Vitamín A 10002.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme do vody den předem.
-
2
V hrnci necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a kmín a připravíme si zápražku.
-
3
Zalijeme vývarem a přidáme brambory nakrájené na kostičky a houby. Osolíme a přidáme bobkový list a nové koření. Vaříme doměkka, poté bobkový list i nové koření vyjmeme.
-
4
Přidáme obě smetany a kopr. Povaříme 5-10 minut a přidáme vejce, které rozšleháme.
-
5
Přidáme ocet podle chuti, povaříme a podáváme.