Bramboráky s pikantní krůtí směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 29 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 1638.8 mg
- Vláknina 19644 mg
- Vitamín A 19644 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.2 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa omyté a osušené, nakrájíme na tenké hranolky. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na tenké nudličky. Pórek a jarní cibule očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Sušená sterilovaná rajčata nakrájíme na proužky. Oranžovou papriku omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na proužky tak velké, jako maso.
-
2
V těžší rozehřáté pánvi s rozpáleným olejem zprudka orestujeme maso. Stále ho mícháme a po 1-2 minutách k němu přidáme chilli papričky. Společně restujeme další minutu. Maso s chilli odebereme z omastku, odložíme ho do předehřáté misky a na zbylý omastek dáme zpěnit pórek s paprikou a rajčaty. Zeleninu restujeme 2-3 minuty, pak k ní přidáme maso, promícháme, necháme propojit chutě a vše osolíme a posypeme pepřem.
-
3
Hotovou směs rozdělíme do středu připravených teplých bramboráků. Naplněné přehneme na polovinu a hned je podáváme.