Řezy s čokoládovým pudingem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Cukr moučkový
  • 950 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Ořechy vlašské
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.5 ks Puding čokoládový
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 plátek Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Rum
  • 4 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 78.1 mg
  • Draslík 60.2 mg
  • Vláknina 3255.2 mg
  • Vitamín A 3255.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 619.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Do mouky přimícháme špetku soli, cukr, přidáme kousky změklého másla, 2 čerstvá vejce, rum a mléko. Směs promícháme, krátce těsto propracujeme v míse, pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a těsto zpracujeme rukama do doby, až bude hladké, vláčné a nebude se lepit. Trošku si vál pomoučíme, rozdělíme těsto na dva stejné díly. Z každého vyválíme obdélník o síle 1cm. Každý obdélník těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem. Nejdříve upečeme dozlatova jedno těsto, potom druhé. Upečené necháme vychladnout. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova.

  • 2

    Uvaříme čokoládový puding: v hrnci na mléko (nejlépe s dvojitým dnem), přivedeme k varu 800ml mléka. V misce s 150ml mléka rozmícháme 2.5 sáčku čokoládového pudingového prášku s 3.5 lžícemi cukru. Jakmile se začne mléko vařit, přimícháme do něj připravený pudingový prášek a za stálého míchání jej vaříme 1 minutu (podle návodu). Puding odstavíme z plotny, na horký povrch rozetřeme plátek másla, které se teplem rozpustí. Tak se nevytvoří škraloup. Puding pak necháme vychladnout do doby, až bude jen mírně vlahý.

  • 3

    Obě studená upečená těsta pokapeme rumem. Na jedno těsto vyklopíme puding, rozetřeme ho, posypeme pokrájenými vlašskými ořechy a na puding položíme druhý plát těsta. Takto připravený dezert odložíme do chladničky na 2-3 hodiny, aby puding zatuhnul.

  • 4

    Širokým ostrým nožeme nakrájíme řezy, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu