Řezy s čokoládovým pudingem
Suroviny
- 160 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 130 g Cukr moučkový
- 950 ml Mléko plnotučné
- 1 ks Ořechy vlašské
- 2 ks Vejce slepičí
- 2.5 ks Puding čokoládový
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1 plátek Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Rum
- 4 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 25 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 78.1 mg
- Draslík 60.2 mg
- Vláknina 3255.2 mg
- Vitamín A 3255.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 619.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Do mouky přimícháme špetku soli, cukr, přidáme kousky změklého másla, 2 čerstvá vejce, rum a mléko. Směs promícháme, krátce těsto propracujeme v míse, pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a těsto zpracujeme rukama do doby, až bude hladké, vláčné a nebude se lepit. Trošku si vál pomoučíme, rozdělíme těsto na dva stejné díly. Z každého vyválíme obdélník o síle 1cm. Každý obdélník těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem. Nejdříve upečeme dozlatova jedno těsto, potom druhé. Upečené necháme vychladnout. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
-
2
Uvaříme čokoládový puding: v hrnci na mléko (nejlépe s dvojitým dnem), přivedeme k varu 800ml mléka. V misce s 150ml mléka rozmícháme 2.5 sáčku čokoládového pudingového prášku s 3.5 lžícemi cukru. Jakmile se začne mléko vařit, přimícháme do něj připravený pudingový prášek a za stálého míchání jej vaříme 1 minutu (podle návodu). Puding odstavíme z plotny, na horký povrch rozetřeme plátek másla, které se teplem rozpustí. Tak se nevytvoří škraloup. Puding pak necháme vychladnout do doby, až bude jen mírně vlahý.
-
3
Obě studená upečená těsta pokapeme rumem. Na jedno těsto vyklopíme puding, rozetřeme ho, posypeme pokrájenými vlašskými ořechy a na puding položíme druhý plát těsta. Takto připravený dezert odložíme do chladničky na 2-3 hodiny, aby puding zatuhnul.
-
4
Širokým ostrým nožeme nakrájíme řezy, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.